سهم ترامپ هراسی از تشنج قیمتی بازار ارز چقدر است

درحالی که چشم معامله گران بازار به آخرین صندوق های انتخابات آمریکا دوخته شده است و تحلیل گران بازار در پی پیش بینی شرایط ارز و دلار در پی پیروزی هر کدام از دو نامزد آمریکایی است اما بازار دلار امروز به صورت رسمی رشد خود را اعلام کرد.
به گزارش نبض بانک ،  کاهش نرخ پایه پولی کشور، افزایش نرخ تورم، کاهش شاخص های اقتصادی و نقدینگی موجود در کشور از یک سو و تاثیر انتخاباتی صدها کیلومتر فراتر از مرزهای کشور این روزها جوی متنشج و ملتهب در بازار ایجاد کرده است، جوی که بسیاری از پیش بینی معامله گران بازار را بر هم زده و بسیاری از تحلیلگران اقتصادی را در شوک فرو برده است.
هفته گذشته اگرچه در آمریکا هفته پر سر و صدایی بود، اما در ایران در سکوت کامل جوی متنشج، ملتهب و وضعیتی غیر قابل پیش بینی ایجاد کرد. وضعیتی که در ابتدای هفته با بالاگرفتن امید برای پیروزی بایدن موجب کاهش موقتی قیمت دلار، طلا و تغییرات در قیمت برخی از کالاها شد.
اما این روند نزولی چندان امیدوار کننده نبود چرا که پیش از رسیدن به آستانه ادراک و ایجاد موج ارزانی در جامعه با قوت گرفتن احتمال ها از پیروزی ترامپ دوباره شدت یافت و برخی از معامله گران با امید پیروزی ترامپ و افزایش دوباره قیمت ها دست به معاملات کلان در بازار سکه و ارز زدند.
در این بین اگرچه به گفته بسیاری از کارشناسان و مسئولین اقتصادی تاثیر انتخابات آمریکا در اقتصاد ایران بیش از این که تاثیر مستقیم باشد ناشی از ایجاد فضای« ترامپ هراسی» است اما تغییرات ناشی از جو متشنج ایجاد شده در جامعه توانسته بسیاری از محاسبات بازارهای بورس، سرمایه و ارز را تحت تاثیر قرار دهد.
در این بین بانک مرکزی صبح امروز همزمان با قوت گرفتن امید هواداران ترامپ برای پیروزی از افزایش رسمی نرخ 24 ارز و ثابت ماندن نرخ 9 ارز خبر داد.
در گزارشی که بانک مرکزی منتشر کرده است نرخ هر دلار آمریکا بر خلاف بسیاری از پیش بینی ها امروز بدون تغییر در قیمت 42 هزار ریال ثابت ماند.
این در حالی است که پوند انگلیس امروز افزایشی 299 ریالی را تجربه کرد و به قیمت 54 هزار و 566 ریال رسید. امروز همچنین یورو نیز 31 ریال رشد کرد و در بازار 48 هزار و 914 ریال معامله شد.
افزون بر این، هر فرانک سوئیس ۴۵ هزار و ۸۶۱ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۷۲۵ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۴۲۷ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۵۶۹ ریال، روپیه هند ۵۶۱ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۷ هزار و ۱۳۷ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۶ هزار و ۲۴۰ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۹ هزار و ۹۸۰ ریال، دلار هنگ‌ کنگ ۵ هزار و ۴۱۸ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۲ ریال و دلار کانادا ۳۱ هزار و ۷۵۳ ریال قیمت خورد.
از سوی دیگر، نرخ دلار نیوزیلند ۲۷ هزار و ۹۶۰ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۵۸۸ ریال، لیر ترکیه ۴هزار و ۹۹۳ریال، روبل روسیه ۵۳۵ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۵۳۰ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۲۹ هزار و۸۷۲ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۲ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۷۳۰ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۴۹۳ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۲۷۸ ریال، کیات میانمار ۳۳ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و۸۹۶ ریال تعیین شد.
همچنین، نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۷۲۱ ریال، دینار لیبی ۳۰ هزار و ۷۹۷ ریال، یوان چین ۶ هزار و ۲۵۲ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۴ هزار و ۹۲۸ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۸۴ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۶ هزار و ۸۶۵ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۷۱۴ ریال، لاری گرجستان ۱۲ هزار و ۶۹۰ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲ هزار و ۸۸۶ ریال، افغانی افغانستان ۵۴۷ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۵ هزار ۸۸۰ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۶ هزار و ۷۸۴ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۵۹ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۹۶۶ریال ارزش‌گذاری شد.
با این حال به نظر می رسد بیش از این که انتخابات آمریکا بر وضع اقتصاد کشور تاثیر گذار باشد هیجانات موقتی ناشی از پیش بینی ها و اما و اگرهای پیروزی هر یک از دو نامزد موجب شده است تا بازار وضعیتی نامتعادل را تجربه کند.
افزایش ریسک معامله گران بازار با امید به پیروزی ترامپ و در نهایت افزایش تقاضا برای خرید از یک سو و فروش دارایی های هواداران بایدن از سوی دیگر موجب شده است تا خرید و فروش در بازار ارز و طلا همچنان پر رونق باشد.

به هر ترتیب سرنوشت انتخابات آمریکا هرچه که باشد، جز تاثیری کوتاه مدت بر بازارهای اقتصاد داخلی نخواهد داشت، از این رو متولیات اقتصادی و مسئولین خبر از تعادل و ثبات در بازار در روزهای آینده می دهند، اخباری که شاید با تعیین و تکلیف انتخابات بتواند دوایی بر درد اقتصاد کشور باشد.

نبض بازار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا