وزیر ارتباطات از عملیاتی شدن سامانه جامع تجارت خبر داد

 

به گزارش «نبض‌بانک»؛

اگرچه سامانه جامع تجارت از سال 95 در دسترس قرار گرفته بود اما حالا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از عملیاتی شدن آن خبر داده است و آن را به عنوان ابزار مبارزه با اژدهای هفت سر فساد معرفی کرده است.

 

تاریخ رُند 9/9/99 برا جامعه‌ی آیتی ایران هم تاریخی به یاد ماندنی شده است. درواقع روز گذشته محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در توییتر خود از ورود سامانه‌ جامع تجارت به فاز عملیاتی خبر داد. وی در توییتر خود در این خصوص چنین توضیح داد:

امروز، در ۹۹/۹/۹، بالاخره «سامانه جامع تجارت» یکی دیگر از دستاوردهای #دولت_الکترونیکی دولت دوازدهم وارد فاز عملیاتی شد. این سامانه با اژدهای هفت سر فساد از طریق جلوگیری از قاچاق، #شفافیت آمار تجارت و تسهیل خدمات برای بازرگانان مبارزه خواهدکرد. از دستگاه‌های همکار ممنونم #حق‌الناس

توییت آذری جهرمی درباره عملیاتی شدن سامانه جامع تجارت الکترونیک.jpg
توییت آذری جهرمی درباره عملیاتی شدن سامانه جامع تجارت الکترونیک –

سامانه جامع تجارت چیست؟

این سامانه که یکی از دستاوردهای دولت الکترونیک به حساب می‌آید، در اصل سامانه‌ای است برای یکپارچه سازی و نظارت بر فرآیند تجارت به طوری که سامانه‌ای واحد را برای بازرگانان در حوزه‌ی تجارت خارجی و فعالان اقتصادی در حوزه‌ی تجارت داخلی ارائه دهد.

به لطف این سامانه، مبادلات تجاری در قالبی قانونی صورت گرفته و به کاهش قاچاق کمک زیادی خواهد شد. البته این سامانه از زیرسامانه‌های دیگری هم بهره می‌برد که به صورت زیر هستند:

 

سامانه تجارت خارجی : سامانه تجارت خارجی در راستای عمل به تکالیف قانونی (بند الف ماده 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 1392، ماده 8 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب 1390، اساسنامه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی مصوب 1388 هیات وزیران و به استناد ماده 80 قانون تجارت الکترونیکی، مصوبه کارگروه فاوا تصمیم نمایندگان ویژه رئیس جمهور، موضوع اصل 127 قانون اساسی مصوب 1389، مصوبه وزرای عضو کارگروه ماده 4 اساسنامه مرکز توسعه تجارت الکترونیکی مصوب 1389، قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران) و با رویکرد یکپارچگی، تسهیل تجارت و پیشگیری از وقوع تخلف در حوزه‌ی تجارت خارجی (واردات، صادرت و ترانزیت) به نحوی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد که بازرگانان بتوانند تمام امور خود اعم از درخواست، پیگیری و مشاهده را در حوزه‌ تجارت خارجی از طریق درگاه این سامانه انجام داده و از ورود اطلاعات تکراری درسایر سامانه‌های حوزه تجارت جلوگیری شود.

 

سامانه تجارت داخلی: سامانه جامع تجارت در بخش داخلی، با هدف یکپارچه سازی اطلاعات و رصد کالا در زنجیره تجاری از مبادی تولید و واردات تا سطح خرده فروشی توسعه داده شده است. در این سامانه امکان ثبت اطلاعات ورود کالا به زنجیره تجاری (واردات و تولید)، انتقال مالکیت (خرید فروش) و انتقال مکان (حمل و انبارش) در سطح شناسه کالا و شناسه رهگیری فراهم شده است.

 

سامانه نیما: نظام يكپارچه معاملات ارزی كه به اختصار ” نيما ” ناميده می شود، بستری است كه با هدف مديريت بازار ارز توسط بانك مركزی و با همكاری وزارت صنعت، معدن و تجارت طراحی و پياده سازی شده است. در اين سامانه، صادركنندگان كالا و خدمات به عنوان عرضه كنندگان ارز، صرافی های مجاز و بانك های عامل به عنوان واسطه های نقل و انتقال ارز و واردكنندگان كالا به عنوان متقاضايان ارز فعاليت می کنند.

 

سامانه شناسه کالا: هدف این سامانه، مدیریت شناسه کالا در طول زنجیره تجاری کشور است و بر این اساس، سامانه شناسه کالا سامانه‌ای است به منظور تولید/ دریافت شناسه کالا و تشکیل شناسنامه کالا که فرآیندهای درخواست و صدور شناسه کالا را در برگرفته و امکان استعلام شناسه کالا را برای سامانه‌ها و افراد مرتبط فراهم نماید.

 

سایر زیر بخش‌ها هم عبارتند از:

  • گواهی امضای الکترونیکی
  • سامانه انبار
  • سامانه مجوزها
  • سامانه شناسه رهگیری
  • سامانه همتا
  • سامانه ضوابط تجاری
  • گذرگاه سرویس‌های سامانه تجارت
  • سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبه بندی اعتباری
  • سامانه تخصیص تایر

 

باید اشاره کنیم که این سامانه از اواسط سال 95 در دسترس قرار گرفت و بسیاری از بخش‌های ان قبلاً هم وجود داشته‌اند اما حالا این بخش‌ها به صورت یکپارچه فعالیت دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا