معاون پارلمانی رییس جمهوری، لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را تقدیم مجلس کرد

معاون پارلمانی رییس جمهوری، لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را تقدیم مجلس کرد

به گزارش «نبض‌بانک»؛

حسینعلی امیری معاون پارلمانی رییس جمهوری، لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور با سقف ۲۴۰۰ هزار میلیارد تومان را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، معاون پارلمانی رییس جمهوری در جلسه علنی امروز – چهارشنبه – مجلس شورای اسلامی حضور یافت و آن را به علی نیکزاد نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.

نیکزاد که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت،  پس از دریافت لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور از دولت تشکر کرد.

در این لایحه منابع و مصارف عمومی ، بودجه شرکت‌های دولتی و بودجه‌های اختصاصی دستگاه ها به ضمیمه ماده واحده بودجه پیش بینی شده است

نامه ریاست جمهوری به «محمد باقرقالیباف»، رئیس مجلس شورای اسلامی به همراه ۱۷ مجلد پیوست بودجه ارسال شده است. توجه به اصلاحات ساختاری، معیشت، سلامت، حمایت از تولید و اشتغال ، توسعه صادرات غیرنفتی  وتاکید بر حوزه های دانش بنیان از نکات برجسته این لایحه است.

سقف بودجه کل کشور ۲۴ میلیون و ۳۵۷ هزار و ۷۸میلیارد۹۸۶ میلیون ریال است؛ یعنی: حدود ۲۴۰۰هزار میلیارد تومان است.

پیش از این محمد باقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده بود که لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ با اصلاح ساختار به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است.

بر اساس ماده ۲۱۶ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور پس از ارائه به مجلس، چاپ و میان نمایندگان مجلس توزیع می شود، پس از آن نمایندگان، ۱۰ روز فرصت دارند که پیشنهادها خود را در مورد لایحه بودجه به کمیسیون های تخصصی مربوطه ارائه کنند.

کمیسیون‌های تخصصی موظف هستند حداکثر تا ۱۵ روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم کنند و این کمیسیون هم موظف است حداکثر ظرف ۱۵ روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیون‌ های تخصصی، گزارش نهایی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند، مهلت رسیدگی کمیسیون تلفیق حداکثر تا پانزده روز با موافقت هیات رییسه قابل تمدید است.

بر اساس این ماده، نهایتا نمایندگان مجلس در جلسه علنی، بعد از رسیدگی به کلیات بودجه و تصویب آن، به پیشنهادهای مربوط به درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بودجه عمومی دولت رسیدگی و سقف آن به ‌تصویب خواهد رسید، پس از آن پیشنهادهای مربوط به تبصره‌ها و ردیف‌ها رسیدگی می‌شود.

دکتر مهدی صادقی سردبیر نبض بانک
دکتر مهدی صادقی سردبیر نبض بانک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا