در مورد روح الله زم در نبض بانک بیشتر بخوانید

در مورد روح الله زم در نبض بانک بیشتر بخوانید

به گزارش «نبض‌بانک»؛

کلیات


روح‌الله زم متولد ۵ مرداد ۱۳۵۷ در تهران و موسس سایت و کانال تلگرامی خبری- تحلیلی آمد نیوز است. او یکی از مخالفان فعال حکومت جمهوری اسلامی ایران است که سال ها به انتشار اخبار جعلی علیه جمهوری اسلامی ایران مشغول بود. وی پس از دستگیری در سال ۱۳۸۸ و سپس خروج از ایران به بهانه مرخصی چندروزه از زندان، با تشکیل سایت و کانال تلگرامی به نام آمدنیوز، به کار خود به عنوان خبرنگار ادامه داد. او که در سال ۱۳۹۸ توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شده بود، در نهایت به اعدام محکوم شد.  خبر حکم اعدام وی را برای اولین بار و در تاریخ سه شنبه ۱۰ تیرماه ۱۳۹۹ غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد.

Image result for ‫روح الله زم + تابناک‬‎

دستگیری در سال ۹۸


در ۲۲ مهر ۱۳۹۸ رسانه‌های داخل ایران خبر از دستگیری روح‌الله زم توسط سازمان اطلاعات سپاه دادند. سپاه پاسداران در اطلاعیه‌ای که در این‌باره منتشر کرد بدون اشاره به زمان و مکان این بازداشت، گفت که «زم را به داخل کشور هدایت و بازداشت کرده‌اند».

پیش‌تر رئیس پلیس بین‌الملل نیروی انتظامی ایران اعلام کرده بود که ایران، از طریق اینترپل به دنبال استرداد تعدادی از متهمان پرونده‌های اقتصادی و مخالفان سیاسی، از جمله روح‌الله زم است. همزمان در کانال تلگرام آمدنیوز پیامی مبنی بر دستگیری زم با لوگوی سپاه پاسداران منتشر شد که نشان می‌داد این سازمان کنترل کانال آمدنیوز را در اختیار گرفته‌است. برنامه ۲۰:۳۰ تلویزیون جمهوری اسلامی ایران چند ساعت پس از انتشار خبر دستگیری زم، ویدیویی کوتاه از اعتراف تلویزیونی او را پخش کرد. در این ویدیو زم در اظهاراتی کوتاه و خلاصه‌شده از رفتار‌های رسانه‌ای‌اش در سال‌های اخیر ابراز پشیمانی کرد و گفت که «از نظام هم عذرخواهی می‌کند».

 

واکنش ها


پس از انتشار خبر دستگیری زم، بعضی مقامات بلندپایه مانند ابراهیم رئیسی رئیس قوهٔ قضائیه، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و محمدحسین باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران با انتشار بیانیه‌هایی به این موضوع واکنش نشان دادند.

یک روز پس از دستگیری زم نشریه فرانسوی فیگارو در مقاله‌ای مدعی شد تشکیلات امنیتی ایران یک زن جوان را برای دیدار با روح‌الله زم به محل اقامت او در فرانسه اعزام کرده بودند. این زن، زم را متقاعد کرده برای دیدار با آیت الله سیستانی به نجف عراق سفر کند و زم پس از ورود به نجف توسط نیرو‌های امنیتی ایران دستگیر و به داخل کشور منتقل شده‌است.

 

دادگاه روح الله زم


پس از چندین ماه بازجویی از روح الله زم، نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده او روز دوشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برگزار شد. دادگاهی درباره چرایی انتخابش، پیشتر سخنگوی قوه قضائیه مواردی بیان کرده و با توجه به ابعاد پرونده و شمار متهمان، طی چندین جلسه به بررسی پرونده زم و همکارانش پرداخت و رئیس این دادگاه قاضی صلواتی بود.

 

محکومیت زم به اعدام


روز سه شنبه ۱۰ تیرماه ۱۳۹۹، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در بیست و هشتمین نشست خبری خود ضمن تبریک فرا رسیدن ایام دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) در مورد آخرین وضعیت پرونده روح الله زم و حکم غیرقطعی و در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا رای پرونده روح الله زم صادر شده یا خیر؟ گفت: بله. حکم صادر شده است و از آنجا که  رسیدگی به اتمام رسیده است، حکم مبنی بر محکومیت زم صادر شده است و گرچه ما در ایام غیرقطعی جزییات آن را نمی گوییم ولی پرونده ای بود که در راستای  ماده ۳۵۵ آیین دادرسی کیفری اجازه انتشار جریان دادگاه اخذ شده بود می توانیم جزییات آن را بگوییم‌.

وی افزود: از موارد اتهامی متعددی که روح الله زم داشت،  دادگاه ۱۳ مورد از عناوین ریز اتهامات را توام با هم از مصادیق افساد فی الارض دانسته است و حکم اعدام صادر کرده است و در مورد چند مورد اتهامی که  افساد فی الارض نبود به  مجازات حبس محکوم شده که این حکم غیرقطعی و  قابل فرجام خواهی است و چنانچه از ناحیه ایشان فرجام خواهی شود پرونده به دیوان عالی ارسال می‌شود و نهایتاً رای دیوان عالی کشور است که سرنوشت این پرونده را مشخص می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا