نگاهی به وضعیت بازارهای کشور امروز ۳۰ آذر ۹۹

بازارهای کشور امروز با حرکت نوسانی بورس و کاهش شاخص کل و افزایش اندک نرخ ارز در بازار آزاد و در کنار آن افت قیمت ها در صرافی ملی همراه بود.

به گزارش سکه نیوز، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با ۵ هزار و ۸۷۱ واحد افت به عدد یک میلیون و ۴۳۹ هزار و ۵۵ واحدی رسید.

شاخص کل هم وزن اما با ۲ هزار و ۵۷۸ واحد رشد به عدد ۴۴۷ هزار و ۸۲۷ واحدی رسید و طی معاملات امروز تعداد ۹ میلیارد و ۷۴۰ میلیون سهم با ارزش ۱۱۳ هزار و ۴۰۹ میلیارد ریال داد و ستد شد. همچنین در پایان معاملات امروز شاخص کل فرابورس با ۲۵۱ واحد رشد به عدد ۱۹ هزار و ۶۸۸ واحدی رسید.

حرکت شاخص کل بورس نشان می دهد که حساسیت این شاخص به خطوط مقاومتی و حمایتی زیاد شده است و همین مساله نوساناتی جدی را در بازار ایجاد می کند.

از این رو شاهد آن هستیم که شاخص کل با رسیدن به خط مقاومتی ۱.۴۵ میلیونی و نزدیک شدن به مقاومت متراکم ۱.۵ میلیونی ناگهان با افزایش عرضه ها در بازار همراه شد.

شاخص کل هم وزن اما تا این حد تحت تاثیر قرار نگرفت و در پایان معاملات شاهد آن بودیم که با وجود کند شدن جریان صعودی دچار افت نشد.

همین مساله نشان می دهد که سهم های شاخص ساز عامل افت بازار بوده اند سهم های کوچک تر، تقریبا جریان صعودی خود را حفظ کردند. افزایش مطلوب شاخص کل فرابورس نیز گواهی بر همین موضوع است.

در نتیجه نقشه بازار نشان می دهد که گروه سهم های خودرویی، گروه بانکی و گروه فرآورده های نفتی با بیشترین سهم های شاخص ساز عاملی شدند برای ریزش شاخص کل بورس. اما در این میان گروه محصولات شیمیایی و گروه فلزات اساسی نیز در مقابل افت شاخص مقاومت کردند.

نکته دیگری که مانع افت بیشتر بازار شد، این بود که شاخص کل به محدوده حمایتی ۱.۴ میلیونی نزدیک شد و همان طور که اشاره شد، واکنش ها به سطوح حمایتی و مقاومتی در بازار شدید است.

بر این اساس در پایان معاملات شاهد آن بودیم که بسیاری از صف های فروش جمع آوری شدند تقاضا تا حدودی در بازار بازیابی شد، اما توان تقاضا به شدت روز گذشته نبود. با این وجود به نظر می رسد که پولبک ایجاد شده و همچنین تقاضای موجود در بازار این پتانسیل را خواهند داشت که بازار را در روزهای آتی سه سمت صعود سوق دهند.

نرخ ارز هم در تابلوی صرافی ملی با کاهش همراه شد و قیمت فروش دلار در تابلوی صرافی ملی امروز با ۵۰ تومان کاهش به ۲۵ هزار و ۴۵۰ تومان رسید.

نرخ خرید دلار نیز به ۲۴ هزار و ۴۵۰ تومان رسید که نشان از افت ۵۰ تومانی این شاخص نسبت به رو ز گذشته دارد.

جریان کاهشی نرخ یورو اما بر خلاف روزهای دیگر، این بار سریع تر از دلار بود.

قیمت فروش یورو در صرافی ملی با ۱۵۰ تومان کاهش به ۳۱ هزار و ۲۰۰ تومان و نرخ خرید این ارز نیز با ۱۵۰ تومان افت به ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان رسید.

بانک مرکزی چند روزی است که بار دیگر عرضه های گسترده را در بازار متشکل ارزی آغاز کرده و این مساله عاملی شده است برای تعدیل نرخ ارز.

علاوه بر این رفته رفته انتظارات تورمی از بازار تخلیه می شوند و این می تواند به معنای رکود و آرامش در بازار ارز باشد. در این راستا برخی کارشناسان بر این باورند که اگر انتظارات تورمی در صنایع نیز کاهش یابد، امکان کاهش بیشتر نرخ ها در بازار ارز وجود دارد.

با این حال همچنان در صنایع کشور انتظارات افزایش نرخ ارز وجود دارد و روز گذشته شاهد آن بودیم که با وجود نرخ های کاهشی ارز در بازار، سامانه نیما با افزایش قیمت های خرید و فروش همراه شد. همین مساله نیز امروز مانع کاهش بیشتر نرخ ارز در بازار شد.

اما کارشناسان همچنان بر این باورند که احتمال تخلیه مزمن حباب دلار زیاد است و جریان کنونی نیز از همین مساله و رکود موجود در سطح بازار نشات می گیرد.

با این وجوذ نرخ ارز در بازار آزاد در حالی که کار خود را کاهشی آغاز کرده بود، در معاملات عصر با اندکی افزایش همراه شد.

قیمت دلار در بازار آزاد در پایان کار خود با ۴۰ تومان افزایش به ۲۵ هزار و ۵۲۰ تومان رسید.

نرخ طلا نیز در بازارها کشور که از نرخ ارز پیروی می کند، در معاملات صبح کاهشی بود اما در پایان کار افزایش یافت.

قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در پایان معاملات امروز با ۶ هزار تومان افزایش به یک میلیون و ۱۳۶ هزار تومان رسید.

نرخ سکه بهار آزادی نیز افزایش یافت و با ۲۰۰ هزار تومان رشد به ۱۲ میلیون تومان رسید.

این افزایش قیمت ها در ساعات پایانی معاملات می تواند نشان از افزایش تقاضای ارز و طلا در آخرین شب پاییز باشد که ممکن است در معاملات فردا نیز تاثیراتی بگذارد. با این وجود معاملات عمده همچنان حاکی از افت قیمت ها هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا